A haladó gondolkodasú munkaadók mostmár nem állnak és nem is állhatnak meg a “céges Karácsony” vagy a “családi nap” programoknál, ha a munkahelyi élet színesítéséről beszélünk. Ideális esetben az a cél, hogy olyan csapatot alakítsunk ki, melyben a tagok valóban képesek harmóniában együtt dolgozni és kommunikálni egymással magasabb szinten. Ha céged az utóbbi kategóriába tartozik érdemes képességfejlesztés fókuszú csapatépítő programokat is számításba venni.

Mi szem-szájnak ingere…

Az egyre növekvő kínálat, bár elsőre jónak tűnhet, valójában megnehezíti a kollégák “összekovácsolásával” megbízott kollégák helyzetét. Megpróbálni mindenkinek a kedvében járni nagy felelősség tud lenni. Érdemes végig gondolni az összes eshetőséget, mielőtt beleugranánk egy hangzatos csoportos programba!

Vegyük sorra, mik azok, amik rosszul sülhetnek el:

  1. a kötelező jelleg (inkább taszító, mint vonzó pl. karaoke, azoknak, akik amúgy nem szeretnek szerepelni és énekelni)
  2. ha valaki kirekesztődik, az szét fogja bomlasztani az egészet (pl. a szabadulós játékok titpikusan a “keménymagot” vonják be, de azon a 4-5 főn kívül sokan unatkoznak a program során
  3. hosszadalmas és körülményes megszervezni (pl. “több” napos, ottalvós csapatépítők, amelyeknél már a megfelelő időpont kiválasztásához is több kört kell futni mind a kollégákkal, mind a szállásadókkal)
  4. nagyon drága  (mint pl. a wellness programok, vagy extrém sportok)
  5. későn kezdődő, éjszakába nyúló program (hajnalig tartó céges buli, ami a gyerekes, kollégákat eleve kizárja, de azokat is, akiknek sok idő taxizni, vagy akiknek ettől eltérő a bioritmusa)
  6. ha nem csak tiétek a hely (svédasztalos étterem, ahol zsúfolásig teltek az asztalok, vagy strandolás a fél várossal? Tuti előbb botlasz idegenekbe, mint saját kollégákba)
  7. már százszor voltunk (unásig ismételt, évről-évre visszaköszönő programok, ami “már egyszer bevált” alapon nem változatosak, és mindenki tudja mi következik. Ezekkel a dolgokkal az a baj, hogy nem hoznak új színt a kollégák életébe és nem inspirálnak már senkit)

 

Érdemes olyan programot választani, ahol minden kolléga egyenlő, vagy legalábbis testhezálló mértékben veheti ki a részét az adott tevékenységből, különben ellenkező hatást érhetünk el, mint amit eredetileg szerettünk volna. De akkor mi a jó megoldás, ami az introvertált és extrovertált kollégákat is egyaránt bevonja? Tökéletes választás lehet egy kicsit visszafogottabb, de annál szórakoztatóbb közös program: egy közös főzős est.
Képernyőfotó 2017-04-13 - 15.55.39

 

Mi jó sülhet ki egy közös főzős estből?

Nálunk, az Easy Cooking Budapest-nél a csoportok a főzés során azon kívül, hogy eredeti New York-i recepteket készíthetnek el laza és barátságos környezetben, olyan technikákat gyakorolhatnak/sajátíthatnak el, melyeket később a közös munkában is bizonyítottan kamatoztathatnak majd.

A sikeres csapatmunka titkos összetevői

easy_info02

 • Networking
  igazi “jégtörő” fegyverünk a behűtött welcome drink, a közös koccintás után a kollégák garantáltan szóba elegyednek egymással, az all-you-can-drink kínálatunkkal pedig a továbbiakban is biztosítjük a laza légkört
 • Planning – Tervezési képességek erősítése
  A konyhában kifejezetten hangsúlyos szerepe van a sorrendnek, ugyanis az összetevőket előre eltervezett sorrendben kell egymáshoz keverni, hogy tökéletes legyen a végeredmény. Hasznos szokás, amit a munkában sem árt alkalmazni…
 • Communicating Effectively –  Effektív kommunikáció a csapattagok között
  Ahhoz, hogy jól sikerülhessen a közös vacsora a csapattagoknak nagyon gyorsan el kell sajátítaniuk, hogyan kommunikáljanak hatékonyan! Együtt sírunk (hagyma szeletelés közben) és együtt nevetünk (magunkon és persze egymáson).
 • Problem Solving – Problémamegoldó kézség fejlesztés
  Minden nap lehet valami újat tanulni, tudod például a választ arra a kérdésre, hogy “Hány kolléga kell egy üveg dél-amerikai bor kinyitásához?” Teszteljétek le a kollégákkal.
 • Meeting Deadlines – Határidők betartása
  A pontosság fontosságát, semmi sem modellezi le jobban, mint egy tál odakozmált hagymakarika. Garantáljuk, hogy egy éhes csoport mindig odafigyel az időzítésre!
 • Evaluating Results – Megbecsült eredmények
  Jó vacsora, jól lakott, elégedett kollégák, és a megérdemelt lazítás. Ezt csak kipróbálni lehet…
 • Mindfullness – Aktív figyelem elsajátítása
  Az, hogy a konyhából végül finom, jól elkészített étel kerülhessen ki, valójában összehangolt, átgodolt és aktív odafigyelést igénylő munka kell. Meddig süthetünk valamit, hány fokon és egyáltalán milyen eszközökkel, a fűszerekről és az egyéb hozzávalókról nem is beszélve. Folyamatos tréning, amit csak teljes odafigyeléssel lehet elvégezni.

Képernyőfotó 2017-04-13 - 16.40.46

New York-i recept a sikerhez

Az Easy Cooking Budapest különleges receptjeit New York legendás éttermeinek legnépszerűbb fogásai ihlették. Legyen szó a legmenőbb éttermekről vagy street food standról, a legnagyobb amerikai kedvenceket tanuljuk meg elkészíteni a Chocolate Chip Cookie-től kezdve a Mac’n Cheese-en át az igazi New York-i Hamburgerig.

Intruktor vezetésével együtt főzünk, mindenki részt vesz a főzés minden folyamatában. Az élményt kiegészítve, a laza hangulatú csapatmunka közben amerikai söröket és népszerű dél-amerikai borokat kóstolunk. Garantáljuk, hogy kezdő szakácsok is boldogulnak minden fogással. Dolgunk végeztével, pedig leülünk, és együtt élvezzük amit készítettünk.

Felkeltettük az érdeklődésed?

Befogadóképességünk korlátozott, amennyiben szeretnél foglalni, kérjük keress minket mihamarabb, mivel a szabad helyek gyorsan fogynak:

 

 

Comments

comments