Amitől tényleg összeáll egy csapat (mint a borsó meg a héja)…

A haladó gondolkodasú munkaadók mostmár nem állnak és nem is állhatnak meg a “céges Karácsony” vagy a “családi nap” programoknál, ha a munkahelyi élet színesítéséről beszélünk. Ideális esetben az a cél, hogy olyan csapatot alakítsunk ki, melyben a tagok valóban képesek harmóniában együtt dolgozni és kommunikálni egymással magasabb szinten. Ha céged az utóbbi kategóriába tartozik érdemes képességfejlesztés fókuszú csapatépítő programokat is számításba venni.

Mi szem-szájnak ingere…

Szerencsére (vagy mégsem?) van miből válogatnunk. Az évről évre növekevő csapatépítő program kínálat, bár elsőre jónak tűnhet, valójában megnehezíti a kollégák “összekovácsolásával” megbízott kollégák helyzetét. Olyat érdemes választani, ahol minden kolléga ugyanolyan, vagy legalábbis testhezálló mértékben veheti ki a részét az adott tevékenységből. Ez azért fontos, mert tekintettel kell lennünk arra, hogy senki ne érezze magát kellemetlenül, ugyanis nem mindenkinek komfortos,  ha például “szerepelnie” kell. De akkor mi a jó megoldás?

A különböző extrém sportok kipróbálása, a több napos “ott alvós” események jól hangzó, de annál körülményesebben kivitelezhető programok, amik rengeteg kollégát kizárhatnak a közösségi élményből. Tökéletes választás lehet egy kicsit visszafogottabb, de annál szórakoztatóbb közös program:

egy közös főzős est.

Képernyőfotó 2017-04-13 - 15.55.39

Érdemes olyan programot választani, ahol minden kolléga egyenlő, vagy legalábbis testhezálló mértékben veheti ki a részét az adott tevékenységből, különben ellenkező hatást érhetünk el, mint amit eredetileg szerettünk volna. De akkor mi a jó megoldás, ami az introvertált és extrovertált kollégákat is egyaránt bevonja? Tökéletes választás lehet egy kicsit visszafogottabb, de annál szórakoztatóbb közös program: egy közös főzős est.

Mi jó sülhet ki egy közös főzős estből?

Nálunk, az Easy Cooking Budapest-nél a csoportok a főzés során azon kívül, hogy eredeti New York-i recepteket készíthetnek el laza és barátságos környezetben, olyan technikákat gyakorolhatnak/sajátíthatnak el, melyeket később a közös munkában is bizonyítottan kamatoztathatnak majd.

A sikeres csapatmunka titkos összetevői

easy_info02

  • Networking
    igazi “jégtörő” fegyverünk a behűtött welcome drink, a közös koccintás után a kollégák garantáltan szóba elegyednek egymással, az all-you-can-drink kínálatunkkal pedig a továbbiakban is biztosítjük a laza légkört
  • Planning – Tervezési képességek erősítése
    A konyhában kifejezetten hangsúlyos szerepe van a sorrendnek, ugyanis az összetevőket előre eltervezett sorrendben kell egymáshoz keverni, hogy tökéletes legyen a végeredmény. Hasznos szokás, amit a munkában sem árt alkalmazni…
  • Communicating Effectively –  Effektív kommunikáció a csapattagok között
    Ahhoz, hogy jól sikerülhessen a közös vacsora a csapattagoknak nagyon gyorsan el kell sajátítaniuk, hogyan kommunikáljanak hatékonyan! Együtt sírunk (hagyma szeletelés közben) és együtt nevetünk (magunkon és persze egymáson).
  • Problem Solving – Problémamegoldó kézség fejlesztés
    Minden nap lehet valami újat tanulni, tudod például a választ arra a kérdésre, hogy “Hány kolléga kell egy üveg dél-amerikai bor kinyitásához?” Teszteljétek le a kollégákkal.
  • Meeting Deadlines – Határidők betartása
    A pontosság fontosságát, semmi sem modellezi le jobban, mint egy tál odakozmált hagymakarika. Garantáljuk, hogy egy éhes csoport mindig odafigyel az időzítésre!
  • Evaluating Results – Megbecsült eredmények
    Jó vacsora, jól lakott, elégedett kollégák, és a megérdemelt lazítás. Ezt csak kipróbálni lehet…
  • Mindfullness – Aktív figyelem elsajátítása
    Az, hogy a konyhából végül finom, jól elkészített étel kerülhessen ki, valójában összehangolt, átgodolt és aktív odafigyelést igénylő munka kell. Meddig süthetünk valamit, hány fokon és egyáltalán milyen eszközökkel, a fűszerekről és az egyéb hozzávalókról nem is beszélve. Folyamatos tréning, amit csak teljes odafigyeléssel lehet elvégezni.

Képernyőfotó 2017-04-13 - 16.40.46

New York-i recept a sikerhez

Az Easy Cooking Budapest különleges receptjeit New York legendás éttermeinek legnépszerűbb fogásai ihlették. Legyen szó a legmenőbb éttermekről vagy street food standról, a legnagyobb amerikai kedvenceket tanuljuk meg elkészíteni a Chocolate Chip Cookie-től kezdve a Mac’n Cheese-en át az igazi New York-i Hamburgerig.

Intruktor vezetésével együtt főzünk, mindenki részt vesz a főzés minden folyamatában. Az élményt kiegészítve, a laza hangulatú csapatmunka közben amerikai söröket és népszerű dél-amerikai borokat kóstolunk. Garantáljuk, hogy kezdő szakácsok is boldogulnak minden fogással. Dolgunk végeztével, pedig leülünk, és együtt élvezzük amit készítettünk.

Felkeltettük az érdeklődésed?

Befogadóképességünk korlátozott, amennyiben szeretnél foglalni, kérjük keress minket mihamarabb, mivel a szabad helyek gyorsan fogynak:

 

 

Comments

comments